TK-100H, Влагомер за сено, трици и фибри

345,00 лв.
  • Марка: Toky Instruments
  • Кат. номер: TK100H
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим инструмент за измерване съдържанието на вода в сено, суха люцерна, лимус кинезис, трева, пенницетум хидрид, трици и други. Обхват на измерване от 0 до 80 %. Доставя се в мека чанта заедно с батерии и ръководство за работа.

 

Описание: 

Този влагомер измерва електрическото съпротивление на материалите и го показва като съдържание на вода в проценти. Измерването се извършва с автоматична температурна компенсация (0-60оС). 

Влагомерът намира приложение при тестване за влажност на сено, трици от зърнени култури, фуражна трева, бамбукова трева и други подобни продукти.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Пробивни сонди за ефективно измерване на връзката между съдържанието на влага и електрическо съпротивление
  • 4 цифров LCD екран
  • Широк обхват на измерване: от 0 % до 80 %
  • Автоматична температурна компенсация в границите от 0 до 60оС
  • Висока точност от ± 0.5% при 0,1 % резолюция
  • Функция за автоматично изключване

 

Доставя се в мека чанта заедно с ръководство за работа.

 

Калибровки:

 

Код

Описание

Cd00

Straw / General (Слама / общо)

Слама е вторичен продукт, остатъчна суровина, получена от изсушените стъбла на житни растения и бобови зърнени култури (ориз, ръж, пшеница, ечемик) след отстраняване на зърното. Могат да се ползват и стъблата на лен и коноп. За по-лесно складиране се пресова и балира ръчно или машинно във формата на кубове или рула.

Cd01

Guinea grass / Clover (Гвинея трева / детелина)

Гвинейската трева е многогодишен вид трева, често срещана до около 1,5 м височина. Листата на тревата са дълги, тесни и фино наклонени. Те имат средно ребро и са с ширина приблизително 1 cm. Среща се най-много в Африка, Палестина, Йемен.

Детелината е род растения от семейство бобови, разпространени най-вече в умерените ширини на северното полукълбо. Част от видовете се култивират за фураж, най-вече бялата детелина и червената детелина. Детелините имат характерни три листа по стеблото. Много рядко се срещат екземпляри с четири листа, поради което се смята, че намирането на четирилистен екземпляр носи щастие.

Cd02

Soap wort (Сапунче)

Сапунчето е често срещано многогодишно растение от семейство карамфили. Това растение има много имена, включително обикновена сапун, подскачащ залог, сапун с врана, див сладък Уилям, сапунена трева и др. Има около 20 вида сапунчета, които са средно големи, достигащи на височина 30-90 cм. Растат по няколко стръка на едно място

Cd03

Wheat Straw / Пшенична слама

Пшеничната слама е дръжката, останала след събиране на пшеничните зърна. Традиционно се третира като отпадък. В някои страни фермерите я изгарят, допринасяйки за замърсяването на въздуха и създавайки опасност за общественото здраве. Тези стъбла обаче все още имат стойност. Много често вече този материал се използва за производството на голямо разнообразие от продукти, включително екологични пластмаси и др. Пластмасата от пшенична слама е най-новият екологичен материал, екологична алтернатива на пластмасата.

 

Спецификация:

 

Обхват на измерване

0 … 80 %

Резолюция

0,1 %

Точност

± 0.5%n

Работни условия

Температура: 0 – 60оС

Относителна влажност: 5 – 90 %

Екран

4 цифров LCD

Метод

Електрическо съпротивление

Автоматична температурна компенсация

Захранване

4x1.5 AAA (UM-4) батерии

Размери

Измервател: 460mm×75mm×35mm

Пробивни сонди: 280 mm

Тегло

203 g без батериите

Гаранция

1 година