BB20, Дебеломер за покрития върху F и NF основа

290,00 лв.
 • Марка: TROTEC
 • Кат. номер: 3510205075
+ -
Купи
Моля, изберете:

Иновативен уред с комбиниран магнитно-индукционен и вихрово-токов сензор за измерване дебелина на покрития от бои, лакове, прахови, цинк, емайл, хром и други, нанесени върху железни и не- железни метали. Обхват на измерване от 0 до 1250 микрона. Доставя се в куфарче, заедно с алуминиева нулираща пластина, стоманена нулираща пластина, три стандартни пластмасови калибриращи плочки, софтуер, USB интерфейсен кабел, батерия и инструкция за работа.

 

Описание: 

Този дебеломер е предназначен да измерва покрития, както върху феромагнитна, така и върху не-феромагнитна основа. Измерването се извършва с иновативен комбиниран двоен сензор, който използва без-разрушителни методи за магнитно-индукционно измерване на покрития върху магнитни метали и вихрово-токово измерване на покрития върху не-магнитни метали. 

Измервателната глава има V образна бразда и е монтирана върху пружини. Браздата позволява по-лесно измерване на заоблени предмети като оси, панти, тръби и др., а пружината предпазва от вредното влияние на вибрациите, които могат да опорочат резултатите от измерванията . 

Дебеломерът е изключително компактен и може да се използва само с една ръка. Той разполага с достатъчно широк обхват на измерване от 0 до 1250 микрона и има алармена функция, която предупреждава потребителя, когато предварително определени алармени нива са били превишени. 

Дебеломерът намира основно приложение в областите на антикорозионни покрития, лако-бояджийските работи върху метална и неметална основа, предприятия за галванични покрития, химическа, автомобилна, авиационна и други сходни промишлености. 

BB20 идеален за различни полезни практични приложения, включително да се провери дали даден автомобил е участвал в инцидент или дали има наложени подозрителни слоеве от кит и боя върху неговата каросерия. Той може да се използва също за проверка на дебелината на боя на парапети, на слоя боя на лодки или кораби, както и за други защитни покрития.

 

Основни характеристики и предимства:

 • двоен сензор за измерване на дебелината на немагнитни покрития върху всички магнитни и не-магнитни метали
 • измервателен обхват от 0 до 1250 микрона
 • алармена функция, която предупреждава потребителя, когато предварително определени прагове за дебелина са превишени
 • разнообразие от полезни статистически функции като минимална, максимална или средна дебелина на покритието
 • две точка за калибриране за висока степен на точност
 • вътрешна памет за 400 измервания
 • USB интерфейс за PC трансфер на данни
 • може да се използва с една ръка само
 • Backlit дисплей
 • автоматично изключване на захранването.

 

Доставя се в куфарче, заедно с алуминиева нулираща пластина, стоманена нулираща пластина, три стандартни пластмасови плочки/фолиа (50µm, 250µm и 997µm), софтуер, USB интерфейсен кабел, батерия и инструкция за работа.

 

Спецификация: 

Сензор

Феромагнитна основа

Не-феромагнитни основа

Метод

Магнитно-индукционен

Вихрово-токов

Гарантирана толерантност

(±3%+1) µm от измерената стойност

(±3%+1.5) µm от измерената стойност

Минимална кривина на измерваната повърхност

1,5 mm

3 mm

Минимален диаметър на измерваната повърхност

Ø 7 mm

Ø 5 mm

Минимална дебелина на покритието

0,5 µm

0,3 µm

Обхват на измерване

0 … 1250 µm

Точност

max. 0,1 µm

Размери

110 x 54 x 24 mm

Тегло

100 g (заедно с батерията)