RND-025 Рефрактометър за индекс на пречупване (1.435-1.520nD)

110,00 лв.
  • Марка: Grand Index
  • Кат. номер: RND-025/ATC
+ -
Купи
Моля, изберете:

 

Аналогов рефрактометър за измерване на индекса на пречупване в границите от 1.435 до 1.520 nD. Намира приложение при тестване на растителни масла и индустриални масла. Доставя се мека чантичка заедно с мини пипети, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Описание 

Този ръчен рефрактометър е предназначен да се използва само за измерване на разтвори с висок индекс на пречупване nD. Обхватът на измерване е от 1.435 до 1.520 nD и резолюция 0.001 nD. Измерването се извършва с ATC автоматична температурна компенсация. 

Корпусът на рефрактометъра е произведен с най-високо и най-добро качество от алуминий, което го прави лек и много лесен за употреба, включително „възглавница“ с мека и удобна гума, която не се подхлъзва. Уредът е изключително лесен за калибриране, поради ярката и остри диаграми (скала) за лесно и удобно четене, която използва само околна светлин. 

Индексът на пречупване служи като базова стойност за определянето на концентрацията, както на захарни разтвори, така и на други разтвори, включително такива с мерни единици като соленост, Oechsle, % алкохол, проценти антифриз, температура на замръзване на антифриз и течности за чистачки, количество на влага в мед и много други.

 

Доставя се мека чантичка заедно с мини пипети, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Спецификация: 

Обхват

1.435 … 1.520 nD

Резолюция

0.001 nD

Температурна компенсация

Автоматична в границите 10~30оС

Материал

Пластмаса + Алуминий

Размери

140 x 32 x 32 mm (уред)

Тегло

109 g само уреда