PCE-pH10, Буферен разтвор 250 ml

45,00 лв.
  • Марка: PCE Instruments
  • Кат. номер: PCE-PH10-250
+ -
Купи
Моля, изберете:

Стандартен буферен разтвор за калибриране на рН-електроди при рН 10,00. Доставя се в дозираща бутилка от 250 ml заедно с аналитичен сертификат.

 

Описание 

Както е известно рН-електродите са сложни изделия и трудно се изработват с еднакви параметри. Освен това в процеса на експлоатация те променят параметрите си – най-вече спада тяхната чувствителност и точност. Това налага да се предвидят възможности за тяхната настройка. Настройката на електрода включва две “класически” корекции на наклона и на нулата. Обикновено за настройка се използват така наречените буферни разтвори. Това са стандартни разтвори със стабилни параметри които запазват стойността на pH при значително разреждане и замърсяване. При това се използват поне два еталонни разтвора. 

PCE-PH4 разтворът е предназначен за калибриране на рН-електроди при рН 10,00 с точност ±0,015 (20оС).

 

Доставя се в дозираща бутилка от 250 ml заедно с аналитичен сертификат.

При поръчка на две (2) опаковки независимо от комбинацията (с еднакъв или различен рН буферен разтвор), цената е 80,00 лв. без ДДС за комплекта. 

При поръчка на три (3) опаковки независимо от комбинацията (с еднакъв или различен рН буферен разтвор), цената е 105,00 лв. без ДДС за комплекта.