AX, Макет за адхезия с Х нарези

230,00 лв.
  • Марка: NDT1 KRAFT Ltd.
  • Кат. номер: AX
+ -
Купи
Моля, изберете:

Уред (плоска плоча от неръждаема стомана) за оценяване на адхезията/кохезията (якост на разрушаване) на лаковобояджийско покритие чрез изпитване на Х нарези. Позволява направа на прорези с 50 mm дължина и разположени на ъгъл от 30°. Ширина на каналите 0.45 ±0.1 mm. Отговаря на изискванията на ISO 2409, ISO 16276-2, ASTM D3359. ). Адхезията се оценява визуално по точкова система. Доставя се заедно с макетен нож и ръководство за работа.

 

Описание 

Този инструмент е предназначен за оценяване на адхезията/кохезията (якост на разрушаване) на лаковобояджийско покритие чрез решетъчни нарези и изпитване на Х нарези. 

Устойчивостта на защитни бояджийски покрития или адхезивни системи на кохезионно разрушаване се определя чрез Х-образната вдлъбнатина и оценка на качеството, като се използва скала от 0 до 5 точки (минимум до максимум унищожаване). X-образният прорез може да се използва върху покрития от всякаква дебелина. X-образният метод се използва за твърди покрития. За покрития, съдържащи пигменти или пълнител в люспеста форма, този метод може да даде неточни резултати. 

Използването на макета става по следния начин. Поставяте го върху повърхността на изпитваното покритие, нанасяте два нареза под ъгъл един към друг във формата на буквата "X", полагате самозалепваща лента, след което я отстранявате под определен ъгъл и отчитате резултата визуално по точкова система.

 

Доставя се заедно с макетен нож и ръководство за работа.

 

Спецификация: 

Нарези

Дължина: 50 mm

Ъгъл: 30о

Дебелина на покритието

Не се нормира

Ширина на прореза

0,45 mm ± 0,1

Оценка на адхезията

0-5 (по ISO 2409, ISO 162762 и ГОСТ 31149)

Размери

90 × 60 × 1