FC-3, Вискозиметър за бои и лакове, 3 mm

390,00 лв.
  • Марка: NDT1 KRAFT Ltd.
  • Кат. номер: FC-3
+ -
Купи
Моля, изберете:

Цилиндрична чаша (фуния) за измерване на вискозитет на бои и лакове с диаметър на отвора 3 mm. Обхват на измерване в зависимост от диаметъра на отвара от 7 до 42 cSt (Санти Стокс). Намира приложение за определяне на относителния вискозитет (време на изтичане) на бои, лакове и подобни на тях продукти. Отговаря на изискванията на БДС EN 535, ISO 2431. Доставят се заедно със статив с нивелиращи крака.

 

Описание 

Тези вискозиметри са предназначени за бързо определяне на относителния вискозитет (време на изтичане) на бои, лакове и подобни на тях продукти. 

Процедурата по определяне на „времето за изтичане от фуния" за бои, лакове и други подобни продукти, отговаря на изискванията на БДС EN 535, ISO 2431. 

Резервоарът на вискозиметрите е с цилиндрична форма, със сменяем накрайник. Дюзата е изработена от неръждаема стомана. Устройството се монтира на статив с нивелиращи крака. 

По същество вискозиметрите представляват алуминиеви контейнери (чашки) с цилиндрична форма, която преминава във вид на кух конус, с фиксирана дюза от неръждаема стомана. В горната част вискозиметърът има фланец с пръстеновиден канал за източване на излишния материал. 

Принципът на работа с вискозиметрите е на база определяне времето на изтичане на пробата в секунди през калибрирания отвор на дюзата при температурата на изпитването. Кинематичният вискозитет при температура (23 ± 0,5)°С може да се определи като се използва емпирична формула или таблици като функция от време изтичане.

 

Основни характеристики и предимства:

  • алуминиево тяло с дюза от неръждаема стомана;
  • стандартен обем на чашката от 100 ml ±1 ml;

 

Доставят се заедно със статив с нивелиращи крака.

 

Спецификация: 

Съответствие

БДС EN 535, ISO 2431

Диаметър на отвора

3 mm

Обхват на измерване

7 … 42 cSt

Капацитет на чашката

100 ml

Материал на чашката

Алуминий

Материал на дюзата

Неръждаема стомана