BD5A Лазер с две кръстосани линии

216,00 лв. 180,00 лв.
 • Марка: TROTEC
 • Кат. номер: BD5A
+ -
Купи
Моля, изберете:

Устройство за две кръстосани лазерни линии, поставени под прав ъгъл помежду си. Интегрирана функция за самонивелиране и автоматично компенсиране на неравностите на земята, така че хоризонталните и вертикалните линии да формират перфектно подравнен лазерен кръст. Възможност за превключване от кръстосана линия към проекция на отделна линия, за да проектирате само хоризонтална или са вертикална линия. Интегрирана функция за накланяне при работа например на стълбища. Доставя се заедно с батерии мултифункционален държател и ръководство за работа.

 

Описание 

Това устройство за кръстосани лазерни линии превъзхожда по старите си предшественици във всяко отношение. Независимо дали искате да подравнявате картини, да пробивате дупки по прави проекционни линии или да прикрепете плочките в строга решетка, с BD5A това ще стане изключително точно, бързо и много лесно. Веднага след включване BD5A проектира правоъгълно лазерно пресичане върху противоположната стена. Тъй като устройството е самонивелиращо се, проектираните линии са винаги 100% прави. Режимът на изравняване автоматично компенсира неравностите на почвата до наклон 4°. Ако самонастройването е невъзможно поради по-големи неравности, лазерът ще предупреди чрез червен светодиод и пулсиращ лазерен кръст на проекционната повърхност. 

BD5A е лек, компактен и здрав, с комбиниран мултифункционален държател. Работата с проектора е толкова просто, че не само опитни майстори могат да се възползват от неговите практически предимства, но и потребители с малък опит ще могат да произвеждат перфектно правоъгълни помощни лазерни линии. С тегло само 265 грама, кръстосаният лазер е подготвен изключително за мобилна употреба. Доставеният многофункционален държател позволява да прикрепите устройството към почти всякакъв вид обект или повърхност, без да причинявате повреда. Освен това, корпусът на BD5A е снабден с ¼ инча отвор, която позволява монтиране на триножник. Освен практичната универсална скоба лазерът има допълнително интегрирана вакуумна чашка. Тя позволява лесно и сигурно да прикрепите устройството на места, където скобата не осигурява достатъчно захващане, като например върху прозорци, огледала или други гладки повърхности. 

Когато е в изключено положение, превключвателят за работа служи като транспортна ключалка и здраво фиксира лазера в неговата позиция. Веднъж включен, светлинният интензивен кръстосан лазер е готов за работа за секунди, автоматично се изравнява и след това проектира точно лазерни линии с впечатляваща точност от само ±0,8 мм (при 0°). Ако е необходимо, двете светлинно-интензивни лазерни кръстосани линии могат да бъдат включени и изравнени по всяко време с натискане на бутон, като по този начин се създава индивидуална хоризонтална или вертикална линия. Освен перпендикулярна проекция, можете също така лесно да използвате BD5A за подравняване по наклонени линии. 

 

Основни характеристики и предимства 

 • Проектира интензивни кръстосани лазерни линии на разстояние до 10 м.
 • Автоматично самонивелиращ се лазер
 • Висока точност от ±0.8 mm/m (при 0°)
 • Идеален за бързо и правилно изравняване на отвори, картини, плочки, тапети, стени, рафтове и др.
 • Многофункционален държател за комбинация с универсална скоба плюс всмукателна чаша
 • Изключително лек и ултра компактен
 • Може да се използва навсякъде веднага благодарение на работа с батерия
 • Работен превключвател с транспортна позиция за фиксиране на безопасното позициониране на лазера при смяна на мястото
 • Вградена ¼ инчов отвор за монтиране на статив 

 

Окомплектовка 

Доставя се заедно с батерии мултифункционален държател и ръководство за работа.

 

 

Области на приложение 

Кръстосаните лазери и линейните лазери са не само изключително компактни и удобни, но и подходящи за разрешаване на много задачи, например за точно определяне на позицията на пробиване на дупки, при подравняване на картини, монтаж на кухненски рафтове, при монтиране на гипсокартон, при поставяне на плочки, работа с тапети и много други. 

 

Спецификация 

Модел

BD5A

Тегло

275 g

Размери

83 х 60 х 72 mm

Точност на лазера

от 0о до 4о: ±0,8 mm/m

над 4о: ±1 mm/m

Обхват

10 m

Работна температура

От -20 до 50оС

Температура на съхраняване

От -20 до 50оС

Изходящ лазер

< 1 mW (650 nm)

Клас на лазера

2

Захранване

2 х 1,5 V батерии АА