MA9015, Разтвор за съхраняване на pH/ORP-електроди

25,00 лв.
  • Марка: Milwaukee
  • Кат. номер: MA9015
+ -
Купи
Моля, изберете:

Разтвор за съхраняване на pH или ORP електроди. Използва се, за да може електродите да се поддържат влажни и да не се оставят да изсъхнат. Доставя се в пластмасова бутилки от по 230 ml.

 

Описание 

Както е известно рН и ORP електродите трябва да се съхраняват в разтвор, за да се запази хидратацията на стъклената мембрана. В идеалния случай това става, като се използват разтвори за съхранение. 

ВНИМАНИЕ: никога не съхранявайте рН-електродите в дестилирана или дейонизирана вода. 

Този разтвор за съхранение е приготвен с химикали, които могат да се използват за осигуряване на оптимална работа на вашите рН и ORP електроди. Разтворът е специално създаден, за да сведе до минимум микробния растеж и да предотвратят всякакви дифузионни/осмотични ефекти от съхраняването на електрода в разтвор с високо концентриран вътрешен еталонен електролит. 

Разтворът освен това осигурява оптимално време за реакция, защото върхът на стъкления сензор и референтната връзка на рН-електрода се поддържат влажни и не се оставят да изсъхнат, когато не се използват. 

Поставянето на електрода в малка чаша или в защитната капачка на електрода, напълнени с разтвор за съхранение е подходящ начин за съхраняване на електрода. Разтворът може да се използва също така за рехидратация на електрода след почистваща процедура чрез накисване за поне един час преди да се направи измерването.

 

Доставя се в пластмасова бутилки от по 230 ml.