MA9016 Разтвор за почистване на pH/ORP-електроди

25,00 лв.
  • Марка: Milwaukee
  • Кат. номер: MA9016
+ -
Купи
Моля, изберете:

Разтвор за почистване и измиване на pH- и ORP-електроди. Използва се, за да може електродите да се поддържат чисти от отлагания и трайни замърсявания. Доставя се в пластмасовr бутилки от по 230 ml.

 

Описание 

Както е известно рН- и ORP-електродите лесно могат да се замърсят, което ще доведе до неточни резултати от измерването. 

MA9016 е универсален почистващ разтвор, който може да се използва за различни приложения, когато е необходимо да се отстраняват замърсявания и остатъци, които остават върху повърхностите на електродите. Това може да се случи не само при измерване, но и при неправилно съхраняване. 

Използването на почистващи разтвори е много важно също при калибрирането, защото тогава се предполага, че електродът е чист и че кривата на стандартизация, създадена по време на процеса на калибриране, ще остане валидна до следващото калибриране. 

Почистването с този разтвор е бърза и ефективна процедура, която трябва да се извършва редовно като превантивна мярка срещу използването на мръсен електрод и да се гарантира, че диафрагмите и мембраните на електродите не са запушени. Чрез просто потапяне на електрода в почистващия разтвор в продължение на 15 до 20 минути всички минерални отлагания или други покрития ще се разтварят и отстранят.

 

Доставя се в пластмасовr бутилки от по 230 ml.