RHB-10, Рефрактометър 0-10% Brix

60,00 лв.
  • Марка: YHequipment
  • Кат. номер: RHB-10
+ -
Купи
Моля, изберете:

Ръчен рефрактометър за измерване концентрацията на разтвори в Brix %. Специално разработен за измерване концентрацията на охлаждащи течности. Може да се използва и за тестване на разтвора с ниско съдържание на захари. Обхват на измерване от 0 до 10%. Автоматична температурна компенсация в границите от 10оС до 30оС. Доставят се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Описание 

RHB-10 има скала в диапазона от 0 ~ 10% Bx с 0,1% разделителна способност за четене. Проектиран за измерване на емулсии за рязане или обработка (съдържанието на маслото във воден разтвор) или за промишлено измерване на многократно режещ флуид с висока степен на разреждане и концентрация на емулсията. Обичайната концентрация на тези продукти, като например режещи или машинни емулсии (вода с масло) е 0 ~ 7 % Brix. 

Рефрактометърът може да се използва също така за много ниско концентрирани захарни разтвори, чай, традиционна билкови медицински разтвори и сок от кленови дървета. 

С този рефрактометър можете също да:

  • Извършвате контрол на качеството в научните изследвания, клиничните лаборатории, хранително-вкусовата промишленост и др.
  • Да определяте съдържанието на захар, за да знаете кое кленово дърво произвежда по сладък продукт.
  • Лесно да проверите зрелостта на плодовете или да тествате концентрацията на захар в храната и напитките, за да гарантирате качеството на продуктите. 

Уредът е напълно оборудван с ATC, за да коригира температурните несъответствия по време на работа и контрастна скала за лесно и удобно четене. 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призмата, насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата. 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставете 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествена околна светлина, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Функция за автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.
  • Здрав корпус от пластмаса и алуминий.

 

Доставят се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Обхват

0,0 … 10,0% Brix

Резолюция

0,1% Brix

Точност

±0,10% Brix

Температурна компенсация

Автоматична в границите 0~30оС

Материал

Пластмаса + Алуминий

Размери

195 x 32 x 32 mm (уред)

205x8x5.5 cm (опаковка)

Тегло

148 g само уреда

303 g с опаковката)