RHB-55, Рефрактометър, обхват 0-55 % Brix

65,00 лв.
  • Кат. номер: RHB-55
+ -
Купи
Моля, изберете:

Ръчен рефрактометър за измерване концентрацията на разтвори в Brix %. Намира приложение за измерване на течности със съдържание на захар от 0 до 55% Bx. Този модел е идеален за концентрирани плодови сокове и консервирани храни, които използват захарна инфузия. Автоматична температурна компенсация в границите от 10оС до 30оС. Доставя се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Описание 

RHB-55 е ръчен, преносим, водоустойчив рефрактометър за захар със скала Брикс, която измерва в диапазона от 0.0 до 55%, резолюция 0,5 % и точност ±0,50%. Използва естествена околна светлина, има ATC, оптична стъклена призма и устойчиво метално тяло с гумен захват. 

Този модел е идеален при производството на концентриран плодов сок, консервирани храни, които използват захарна инфузия, различни видове сокове, кафе и други подобни напитки. RHB-55 се използват в хранително-вкусовата, фармацевтичната, образователната, геоложката, химическата и екологичната промишлености, както и за приложения за тестване на вода. 

Уредът е напълно оборудван с ATC, за да коригира температурните несъответствия по време на работа и контрастна скала за лесно и удобно четене. 

Рефрактометърът измерва индекса на пречупване и по този начин определя концентрацията в проценти по Брикс. Концентрацията по Брикс (Brix % или оBx) е количеството на химически чиста захароза в разтвор на дестилирана вода, изразена в тегловни проценти (грама захароза в 100 грама разтвор). Например 25oВх означава 25% (w/w) захароза или 25 грама захараза в 100 грама течност. Иначе казано, в 100 грама разтвор се съдържат 25 грама захароза и 75 грама вода. 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призмата, насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата. 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставете 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествена околна светлина, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Функция за автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.
  • Здрав корпус от пластмаса и алуминий.

 

Доставят се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа. 

 

Спецификация:

 

Обхват

0,0 … 55,0% Brix

Резолюция

0,5% Brix

Точност

±0,5% Brix

Температурна компенсация

Автоматична в границите 10~30оС

Материал

Пластмаса + Алуминий

Размери

165 x 32 x 32 mm (уред)

205x8x5.5 cm (опаковка)

Тегло

119 g само уреда

253 g с опаковката)