RHB 0-80, Рефрактометър, обхват 0-80 % Brix

85,00 лв.
  • Марка: YHequipment
  • Кат. номер: RHB0-80
+ -
Купи
Моля, изберете:

Ръчен рефрактометър за измерване концентрацията на разтвори в Brix %. Обхват 0~80%. Не притежава функция за автоматична температурна компенсация. Тяло от алуминий. Особено подходящ за измерване концентрацията на захар в захарни сиропи, храни, напитки, конфитюри, сладка и др. Доставят се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Описание 

Този рефрактометър е предназначен да измерва концентрацията на захар във водни разтвори, сокове, сиропи, пюрета, напитки от кафе и какао, безалкохолни напитки и други. 

RHB0-80 измерва индекса на пречупване и по този начин определя концентрацията в проценти по Брикс. Концентрацията по Брикс (Brix % или оBx) е количеството на химически чиста захароза в разтвор на дестилирана вода, изразена в тегловни проценти (грама захароза в 100 грама разтвор). Например 25oВх означава 25% (w/w) захароза или 25 грама захараза в 100 грама течност. Иначе казано, в 100 грама разтвор се съдържат 25 грама захароза и 75 грама вода. 

Обхватът на измерване на RHB0-80 e 0 ~ 80% Brix с резолюция 1,0% Brix. 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призма. Насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата. 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставете 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата. 

Важно: този модел не поддържа функция за автоматична температурна компенсация (АТС).

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествена околна светлина, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Здрав корпус от алуминий.

 

Доставят се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Обхват

0,0 … 80,0% Brix

Резолюция

1% Brix

Точност

±1%

Температурна компенсация

Няма

Материал

Алуминий

Размери

165 x 32 x 32(mm)

205x8x5.5cm (опаковка)

Тегло

119 g

253 g с опаковката