TR-72wb, Облачен Wi-Fi и Bluetooth логир за температура и влажност

425,00 лв.
  • Марка: T&D CORPORATION
  • Кат. номер: TR-72wb
+ -
Купи
Моля, изберете:

Безжичен измервател и регистратор (data logger) за измерване на температура (T) и относителна влажност (RH). Измерените данни могат да се видят директно на смарт устройство посредством Bluetooth свързване, на компютър чрез USB свързване или като се използва безплатна „облак“ технология. За да се извърши автоматично качване на записаните данни на съответния облачен сървър е необходим безжичен достъп до интернет през WiFi мрежа. Доставя се заедно с батерии, комбиниран сензор за температура (0 - 55°C) и влажност (10 – 95% RH), регистрационен код за безплатен облак и ръководство за работа.

 

Описание: 

Този логер (TR-72wb) намира приложение за измерване и непрекъснат мониторинг на температура (Т) и относителна влажност (RH) в жилища, офиси, сървърни помещения, болници, музеи, складове, халета и други. 

Логерът освен всички основни функции на стандартните регистратори на данни, като например работа с батерии, USB комуникация с PC и лаптопи, комуникация с мобилни устройства (през Bluetooth свързване) притежава възможност за безплатно използване на „облак“ технологиите. 

Устройството позволява безпроблемен достъп до записаните данни чрез използване на безжична LAN мрежа. Всички измерени данни автоматично се добавят към безплатния T&D WebStorage Service. Той може да се използва с мобилни устройства като смартфони и таблети , което позволява по-лесен достъп до информацията по всяко време и навсякъде. Тази услуга също така дава възможност за мониторинг на текущите показания, графики, алармени предупреждение, и сваляне на записаните данни чрез използване на T&D безплатни приложения. 

В допълнение към тези функции една специализирана програма T&D Graph осигурява разглеждане на записаните данни в графичен формат, без значение дали данните се съхраняват на локален компютър или в T&D WebStorage Service. Потребителят може също така да отваря данните чрез търсене на определена ключова дума, или сливане на множество файлове с данни за дългосрочен мониторинг (графика). Функцията за филтриране на данни дава възможност за търсене и анализ на данни по критерии, дефинирани от потребител и показване на най-висока, най-ниска и средно измерена стойност за определен период от време . 

Управлението на устройството, включително старт/стоп и сваляне на записани данни, може да се извършва директно чрез IOS и Android мобилни устройства. Това дава възможност за по-лесен достъп до записаните данни. За да се използват тези функции е необходимо изтегляне и инсталиране на приложението T&D "ThermoWEB" на мобилното устройство, което искате да използвате. 

Както и стандартните регистратори на данни TR-71wb устройствата могат да се свързват към компютър с USB комуникационен кабел (купува се отделно). USB връзката позволява директна работа с PC, включително настройки на устройството, сваляне и анализ на записаните данни, дори когато безжична връзка не е на разположение. 

Логерът работи с батерия, чийто живот в зависимост от интервалите на записване може да е с продължителност до една година и половина. 

Вътрешната памет на логера е 8000 набори от данни, като един набор от данни се състои от показанията на двата канала. При интервал на записване от 60 минути капацитетът на паметта е приблизително една година. 

Доставя се заедно с 2 броя AA алкални батерии, 1 комбиниран сензор за температура и влажност (THA-3001), регистрационен код за безплатен облак и ръководство за работа. 

Допълнително могат да бъдат закупени и включени към TR-72wb други датчици.

 

Производител T&D Corporation - Япония.

 

 

 

 

Спецификация

 

Измервателни параметри

Температура

Влажност

Измервателни единици

°C, °F

%RH

Обхват на измерване

0 … 55°C

10 … 95%RH

Точност

±0.5°C

±5%RH at 25°C, 50%RH

Резолюция

0.1°C

1%RH

Време за реакция

Прибл. 7 мин

Екран

LCD

Вътрешна памет

8,000 измервания

Интервал на записване

Избираем през 1, 2, 5, 10, 15, 20, 30 s или 1, 2, 5, 10, 15, 20, 30, 60 min.

Режими на записване

Цикличен: при запълване на паметта новите измервания се записват върху най-старите;

Не-цикличен: при запълване на паметта записването спира

Автоматично изтегляне на данните

Програмируемо: OFF (без изтегляне), 1, 2, 5, 10, 15, 20, 30 min или 1, 2, 3, 4, 6, 12, 24 h

Комуникационен интерфейс

Wireless LAN, USB, Bluetooth 4.2 (Bluetooth Low Energy)

Алармени съобщения

E-mail, Software/Browser

Захранване

AA алкална батерия × 2 (или AA Ni-MH), USB Bus Power (5V 200mA), 

Работни условия

-10 ~ 60°C / <90%RH (без конденз)

Размери

H 58mm × W 78mm × D 26mm

Тегло

прибл. 55 g