RHB-20, Рефрактометър, 0-20% Brix

60,00 лв.
  • Марка: YHequipment
  • Кат. номер: RHB-20
+ -
Купи
Моля, изберете:

Ръчен, преносим и водоустойчив захарен рефрактометър със скала Brix, който измерва в обхвата от 0,0 до 20,0%, захранва се от околната светлина, има ATC, оптична стъклена призма и издръжлив метален корпус с гумен захват. RHB-18 обикновено се използват в кулинарията, храните и напитките, фармацевтичната, образователната, геоложката, химическата и екологичната промишленост и за приложения за тестване на водни разтвори. Доставят се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Описание

 

RHB-20 e проектиран да работи с течни захарни разтвори, такива като плодов сок, безалкохолни напитки, вино, мед и пр. Той намира широко приложение за наблюдение на концентрацията на захар в храни и напитки, също така за контрол на степента на узряване на плодовете при тяхното бране, съхраняване, преработката и продажба.

 

Рефрактометърът има скала в диапазона от 0 ~ 20% Bx с 0,1% разделителна способност.

 

С този рефрактометър можете също да извършвате контрол на качеството на вашите продукти в научните изследвания, кулинарията, фармацията, химията, клиничните лаборатории, хранително-вкусовата промишленост и др.

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призмата, насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставете 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествена околна светлина, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Функция за автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.
  • Здрав корпус от пластмаса и алуминий.

 

Доставят се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Обхват

0,0 … 20,0% Brix

Резолюция

0,1% Brix

Точност

±0,10% Brix

Температурна компенсация

Автоматична в границите 0~30оС

Материал

Пластмаса + Алуминий

Размери

170 x 32 x 32 mm (уред)

205x8x5.5 cm (опаковка)

Тегло

128 g само уреда

282 g с опаковката)