RHB-82, Рефрактометър, 45-82 % Brix

65,00 лв.
  • Марка: YHequipment
  • Кат. номер: RHB-82
+ -
Купи
Моля, изберете:

Ръчен рефрактометър за измерване концентрацията на разтвори в Brix %. Намира приложение за измерване на течности със съдържание на захари от 45 до 82% Bx. Той се прилага широко при производството на захар, храни, напитки, соев сос, кетчуп, конфитюр, разтвори на пчелен мед и др. Автоматична температурна компенсация в границите от 10оС до 30оС. Доставя се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Описание

 

RHB-82 е ръчен, преносим, водоустойчив рефрактометър за захар със скала Брикс, която измерва в диапазона от 45 до 82% Брикс. Използва естествена околна светлина, има ATC, оптична стъклена призма и устойчиво метално тяло с гумен захват.

 

Този модел е идеален при производството на сокове, храни, кулинарни продукти и др. RHB-82 се използват в хранително-вкусовата, фармацевтичната, образователната, геоложката, химическата и екологичната промишлености, както и за приложения за тестване на вода.

 

Уредът е напълно оборудван с ATC, за да коригира температурните несъответствия по време на работа и контрастна скала за лесно и удобно четене.

 

Рефрактометърът измерва индекса на пречупване и по този начин определя концентрацията в проценти по Брикс. Концентрацията по Брикс (Brix % или оBx) е количеството на химически чиста захароза в разтвор на дестилирана вода, изразена в тегловни проценти (грама захароза в 100 грама разтвор). Например 25oВх означава 25% (w/w) захароза или 25 грама захараза в 100 грама течност. Иначе казано, в 100 грама разтвор се съдържат 25 грама захароза и 75 грама вода.

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призмата, насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставете 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествена околна светлина, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Функция за автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.
  • Здрав корпус от пластмаса и алуминий.

 

Доставят се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

 

Спецификация:

 

Обхват

45 … 82% Brix

Резолюция

0,5% Brix

Точност

±0,5% Brix

Температурна компенсация

Автоматична в границите 10~30оС

Материал

Пластмаса + Алуминий

Размери

165 x 32 x 32 mm (уред)

205x8x5.5 cm (опаковка)

Тегло

119 g само уреда

253 g с опаковката)