AC-112-200F, Дебеломер за тънки покрития върху F основа

950,00 лв.
  • Марка: Amittari
  • Кат. номер: AC-112-200F
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим уред с външна сонда за измерване на дебелина на тънки диелектрични покрития от лак, боя, фолио, пластмаса, антикорозионни покрития и др., нанесени върху феромагнитна (F) основа (желязо, стомана). Обхват от 0 до 200 µm. Възможност за измерване електропроводими галванични покрития, като хром, цинк, кадмий или фосфат, нанесен върху стоманени или железни субстрати. Доставя се в куфарче, заедно с калибрационни пластини, железен стандартен нулиращ субстрат, батерии и ръководство за работа.

 

Описание:

 

Този дебеломер е предназначен да измерва диелектрични покрития (боя, полимери, изолации, прахово) върху феромагнитна (F) основа. Измерването се извършва с помощта на външна измервателна сонда по метода на магнитната индукция. Използваният метод на измерване позволява измерване на дебелината не само на диелектрични покрития (боя, полимери), но и на електропроводими галванични покрития като хром, цинк, кадмий или фосфат, нанесен върху стоманени или железни субстрати. Друго типично приложение на магнитоиндуктивния метод е измерване дебелината на покритие върху поцинкована ламарина. В този случай е добре да се знае, че уредът ще измери общата дебелина на цялото покритие, включващо цинковото и диелектричното покритие.

 

Уредът може да се използва, както за полеви, така и за лабораторни измервания в промишлеността и изследването. Измерваното изделие трябва да има минималната площ от 2 mm. Измервателната сонда позволява измерване също така на закръглени повърхности с минимална изпъкналост от 2 mm и минимална вдлъбнатост от 4 mm.

 

Доставя се в куфарче, заедно с калибрационни пластини, железен субстрат, батерии и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Обхват на измерване

0 … 200 µm / 0~8mil

Резолюция

0.1 µm / 0.1mil

Точност

1~3%n или 2.5 µm

Минималната площ за измерване

2 mm

Минимални закръгления

изпъкналост 2 mm / вдлъбнатост 4 mm

Захранване

4 x 1.5vAAA Um-4 батерии

Работни условия

0~50°C / <95% RH

Размери

140 x 70 x 30 mm

Тегло

130 g без батериите

Гаранция

12 месеца