MT-6003, Почвен тест кит за N, P и K.

165,00 лв.
  • Марка: Milwaukee
  • Кат. номер: MT6003
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим комплект (тест-кит) за измерване концентрацията на азот (N), фосфор (Р) и калий (К) в почвата. Доставя се заедно с 3 бутилки по 100 ml разтвор за екстракция, 25 пакетчета с реагент за азот, 25 пакетчета с реагент за фосфор, 25 пакетчета с реагент за калий, 3 бр. пластмасови пипети, 5 тестови епруветки, стенд за епруветки, лъжичка, четка, 3 бр. цветни таблици1 една градуирана таблица и ръководство за работа.

Описание:  

Както е известно, развитието на растенията зависи в голяма степен от физичните и химични свойства на почвата и нейните съставки като минерали, органична материя, вода, газове, микроорганизми, гъбички и бактерии. 

Почвата е не само система за подкрепа, но също така и за снабдяване на растенията с необходимите хранителни вещества. Всяко растение се нуждае от специфичен състав на почвата, в която по-добре ще изрази своя потенциал за растеж. Поради тази причина, правилният баланс на почвените компоненти е от основно значение за оптимално развитие на реколтата. 

Най-важните елементи за растежа на растенията са азот (N), фосфор (Р) и калий (К). Поради тази причина те се наричат още съществени елементи или макронутриенти / макроелементи. Тези елементи обикновено се добавят към почвата. 

Други елементи са така наречените микроелементи, от които растенията се нуждаят в по-малки дози. 

Почвеният тест кит (MT-6003) позволява да се измери концентрацията на трите макроелементи, а именно азот (N), фосфор (Р) и калий (К). 

Тест китът се доставя заедно с 3 бутилки по 100 ml разтвор за екстракция, 25 пакетчета с реагент за азот, 25 пакетчета с реагент за фосфор, 25 пакетчета с реагент за калий, 3 бр. пластмасови пипети, 5 тестови епруветки, стенд за епруветки, лъжичка, четка, 3 бр. цветни таблици1 една градуирана таблица и ръководство за работа.