PCT-240, Анализатор на почвата (плодородие, рН, темп.)

165,00 лв.
  • Марка: PlantCareTools
  • Кат. номер: 1835
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим цифров почвен анализатор – измерва и показва стойностите на pH, степен на торене, и температура. Позволява бързо и точно да се измерят горните параметри на почвата. Доставя се заедно с батерия, външна сонда и ръководство за работа.

 

Описание

 

Този преносим анализатор е предназначен директно да измерва рН, степента на торене, и температура на почвата. Уредът дава на градинарите възможност бързо и лесно да тестват pH, температура и плодородие на почвата. Той предоставя информация, необходима на градинарите за оптимален растеж на растенията, като съчетава най-важните функции, необходими за тестване на почвата. Функцията на рН отчита киселинността / алкалността на почвата. Температурната функция позволява на градинаря да разбере кога почвата е подходящата за различни обработки и засаждане. Функцията за плодородие отчита комбинираните нива на азот, фосфор и калий, за да се определи хранителното състояние на почвата.

 

Уредът е предназначен само за директни измервания в почвата – той никога не трябва да се използва за измервания на течности. Въпреки това измерванията трябва да стават само когато почвата е влажна. За предпочитане 30 минути след поливане или след валежи.

 

Доставя се заедно с батерия, външна сонда и ръководство за работа.