AR-131A+, Цифров профилометър с външна сонда

595,00 лв.
  • Марка: Amittari
  • Кат. номер: AR131A+
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим уред с външна сонда за измерване профила на бластирани повърхности. Измерва височината между върховете и падините в микрометри (µm) или мил (th). Обхват на измерване от 0 µm до 750 µm (0 mils ~ 29.5 mils). Измерванията се извършват със скорост от около 30 показания в минута. Доставя се в куфарче, заедно с батерии и ръководство за работа.

 

Описание

 

Както е известно, преди нанасяне на защитни покрития, металните повърхности обикновено се подлагат на пескоструйна или друга обработка (бластиране) с цел по-добра адхезия на покритието. Височината „връх-долина” на профила на металната повърхност е от съществено значение за качеството на покритието. Твърде нисък профил няма да осигури добра адхезия. Прекалено висок профил може да стане причина за недостатъчно покритие и необходимост от нанасяне на по-дебел слой на покритието, което оскъпява процедурата. Всичко това налага контрол на профила (грапавостта) преди нанасяне на покритието.

 

Профилометърът AR-131A+ е широко използван в дробеструйната промишленост, печатарската и антикорозионна индустрии. За разлика от AR-131A модела, версията с външна измервателна сонда предоставя допълнителни удобства за измервания в трудно достъпни места. Неговият интегриран дизайн, здрава конструкция и лесен за използване интерфейс, позволяват директно измерване на височината на профила на повърхността при най различни приложения.

 

Основни характеристики и предимства

  • Външна измервателна сонда, интегриран дизайн, малък обем, ниско тегло, проста конструкция, лесен за използване, интуитивно отчитане.
  • Измерванията се показват в две различни мерни единици - микрометри (µm) или мил (th).
  • Функция за усреднени измервания.
  • Функция за автоматична изключване

 

Доставя се в куфарче, заедно с батерии, стандартен блок и ръководство за работа.

 

 

Спецификация:

 

Обхват на измерване

0 µm … 750µm

(0mils … 29.5mils)

Резолюция

1 µm

(0.1 mils)

Точност

±5% или ±5 µm ( по-високото)

Скорост на измерване

>30 (отчитания за минута)

Работни условия

0~ 50°C / <80%RH

Захранване

2x1.5vAAA Um-4 Battery

Размери

170x63x24 mm

Тегло

310 g (без батериите)

Гаранция

12 месеца