GLTL, Комплект за измерване на адхезия

190,00 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

Комплект от ножове за оценка на адхезията на лаково бояджийски покрития върху различни материали, като метали, дърво и др. Три сменяемите остриета със стандартна дължина на зъбите от 1 mm, 2 mm и 3 mm. Доставят се в куфарче заедно с лупа, прозрачна тест лента, четка за почистване и ръководство за работа.

 

Описание

 

Този комплект от ножове е предназначен за оценка на адхезията на лаково бояджийски покрития върху различни материали, като метали, дърво и др. Сменяемите остриета са три броя и имат стандартна дължина на зъбите от 1 mm, 2 mm и 3 mm.

 

Измерването става като се следва следната стандартна процедура:

Пробата, която трябва да се изпитва се поставя върху маса. С помощта на ножа и едно от остриетата, като се използва равномерна сила върху покритието (боята, лака) се правят нарези по дължина и по ширина. След това повърхността на пробата се почиства внимателно с четка. След като нарезите са почистени, с помощта на лупа се прави визуална оценка за степента на адхезията на покритието върху основата. При необходимост може да се направи и огледален отпечатък, като се използва прозрачна скоч лентата, която внимателно се залепва върху нарезите, отлепва и съхранява за по-нататъшна оценка. Степента на адхезия се оценява визуално със съответните стандарти.

 

Обхват на доставката

1 · 3 бр. остриета за нож (1mm, 2mm и 3mm)

2 · лента (19mm * 32.9m),

3 · лупа,

4 · ключ,

5 · четка