U8415, CO2 монитор за въглероден диоксид

495,00 лв.
  • Марка: Comet system
  • Кат. номер: U8415
+ -
Купи
Моля, изберете:

CO2 монитор - детектор за ниво на въглероден диоксид с основно предназначение да показва концентрацията на CO2 в сградите (училища, конферентни зали, болници, офиси, кина, театри и др.). Захранване с батерия с възможност и за външно захранване (допълнителен аксесоар). Нивото на концентрация на CO2 се показва от устройството, като се използват три цвята: зелен - концентрация на CO2 от 0 до 1000 ppm; жълт от 1001 до 1400 ppm; червен – над 1401 ppm. Промените в посочените състояния се сигнализират също и  акустично - чрез звуков сигнал. Доставя се заедно с батерията, заводски сертификат за калибриране, безплатен софтуер и ръководство за работа.

 

Описание

 

Както е известно въглеродният диоксид е невидим и без мирис и повишеното на съдържанието на CO2 в помещението води до умора и намалена умствена концентрация.

 

Устройство с батерия U8415 с външно захранване (допълнителен аксесоар) е предназначено да показва концентрацията на CO2 в сградите (училища, конферентни зали, болници, офиси, кина, театри и др.).

 

Нивото на концентрация на CO2 се показва от устройството, като се използват три цвята. Методът на сигнализиране може да бъде зададен от потребителя с помощта на софтуера COMET Vision.

 

Устройството U8415 е оборудвано със стабилен NDIR сензор с двойна дължина на вълната и многоточково калибриране.

 

Промените в посочените състояния също се сигнализират акустично - чрез звуков сигнал.

  • Зеленият светодиод мига при концентрация на CO2 от 0 до 1000 ppm
  • Жълтият светодиод мига при концентрация на CO2 от 1001 до 1400 ppm
  • Червеният светодиод мига при концентрация на CO2 1401 ppm и повече

 

Устройството може да се включва/изключва ръчно чрез натискане на бутона ON/OFF на устройството или с помощта на софтуера COMET Vision. Софтуерът е достъпен безплатно на https://www.cometsystem.com/products/comet-vision-vision-analytical-software-for-dataloggers-and-multiloggers/reg-cv  и може да се използва за управление и конфигуриране на устройството. След включване устройството извършва първоначален тест за прибл. 20 s и започва да измерва.

 

CO2 мониторът U8415 е снабден с двойка отвори за завинтване към стената. За монтаж на устройство е възможно да се използва LP100 - заключващ се държач за регистриране на данни за стенен монтаж, за държач за магнитни повърхности LP103, за лесен монтаж самозалепваща се Двойна брава MD036 - всички като допълнителни аксесоари.

 

Устройството е оборудвано с акумулаторна батерия. Устройството може да бъде свързано към външно захранване с помощта на предоставения захранващ адаптер с USB-C конектор.

 

Доставя се заедно с батерията, заводски сертификат за калибриране, безплатен софтуер и ръководство за работа.

 

Спецификации

 

Измервани параметри

Концентрация на СО2 във въздуха

Обхват на измерване

от 0 до 5000 ppm

Точност

±(50 ppm +3% от показанията)

Интервал на измерване

През 2 min при захранване от батерията

През 15 s с външно захранване

Работна температура

От -20 до +60°C

Захранваща батерия

SONY LiIon 5200mAh

Степен на защита

IP30

Препоръчителен интервал за калибриране

5 години

Размери

61 x 93 x 53 мм

Тегло

прибл. 250 гр.

Гаранция

3 години