EPP-1, Пластмасов рН-Електрод

170,00 лв.
  • Марка: Elmetron
  • Кат. номер: ЕРР-1
+ -
Купи
Моля, изберете:

рН-Електрод за измерване рН на чиста вода и водни разтвори на органични съединения. Пластмасово тяло, без презареждане, KCl контейнер, рН-обхват 0-14,0. температурен обхват 0-70ºC. Доставя се с 1 m кабел и BNC-50 конектор.

 

Описание:

 

Този електрод е предназначен да определя рН на вода и водно-органични разтвори. Може да се използва както за лабораторни, така и за промишлени измервания. Електродът има пластмасово тяло с кръгла стъклена сфера с йонна чувствителна мембрана. Той е оборудван с две диафрагми, запълнен е с гел и не може да се презарежда.

 

Препоръчва се този рН-електрод да се използва за работа само в чиста вода и чисти разтвори. Той не може да се използва за измерване на вискозни проби.

 

EPP-1 електродът се характеризира с ниско съпротивление, кратко време за стабилизиране, добра линейност в измервателния обхват и бавен отлив на електролита.

 

Електродът не изисква активиране на мембраната и съхраняване в съд с вода или калиев хлорид, защото той е снабден с малък контейнер за съхраняване на електроди, която се поставя в края на електрода. Това увеличава удобството на използване, удължава живота и прави работата по-лесна.

 

Доставя се с 1 m кабел и BNC-50 конектор.

 

Спецификация:

 

рН-обхват

0 … 14 рН

Температура обхват

0 … 70оС

Съпротивление на мембраната

125 M Ω (при 25оС)

Нулева точка (рНЕ=0)

7,0 ±0,3рН

Референтен електрод

Ag/AgCl

Референтен разтвор

Наситен KCl гел

Диаметър на тялото

12,0 ±0,5mm

Дължина на тялото

140 ±5mm

Форма на мембраната

Стъклено сферично балонче

Материал на диафрагмата

Фибростъкло

Дължина на кабела

1m

Конектор

BNC-50