MA882, Цифров рефрактометър, 0-50% Brix

330,00 лв.
  • Марка: Milwaukee
  • Кат. номер: MA882
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим уред - цифров рефрактометър за бързо и точно определяне концентрацията на захари в % Брикс на вино и грозде. Обхват на измерване от 0 до 50 % Brix, резолюция 0,1%, точност 0,2%. Автоматична температурна компенсация. Доставя се в комплект с батерия 9V, декларация за съответствие и ръководство за работа.

 

Описание

 

Както е известно Брикс скалата (Brix) е важен показател за зрелостта на гроздето. 1о Brix е равно но 10 г/л захар, изразена като тегловно съдържание на захар в разтвора при определена температура: Препоръчва се гроздето да се прибира при 20-25 градуса по Brix, което води до съдържание на алкохол след края на ферментацията от 11,5 до 14%.

 

В момента ºBrix е най-добрият наличен индикатор за определяне КОГА гроздето е готово за винопроизводство. Този показател се използва за точното определяне на датата на прибиране на реколтата. Тъй като редовните измервания на нивото на захарта по време на периода на узряване могат да определят времето за прибиране на реколтата. Повечето винарски изби имат минимално ниво Брикс, което трябва да бъде достигнато за всеки сорт преди прибирането на гроздето и започване на неговата обработката.

 

MA882 е оптичен уред, който измерва коефициента на пречупване и по този начин определя % Брикс (%Brix) на водни разтвори.

 

Измерването на коефициента на пречупване на гроздов сок е лесно и бързо и дава възможност на винопроизводителите за точно определяне на съдържанието на захар в гроздето. Пробите се измерват след потребителско калибриране с дейонизирана или дестилирана вода, след което в рамките на секунди инструментът е готов и може да определя коефициента на пречупване на пробата.

 

Този рефрактометър премахва несигурността, свързана с обикновените ръчни рефрактометри и е лесен за обслужване и пренасяне. Техниката на измерването и температурната компенсация отговарят на изискванията на ICUMSA (международно признат орган за анализ на захар).

 

Температура (в °C или °F) се измерва и показва едновременно с отчетения резултат за % Брикс.

 

Основни характеристики и предимства:

  • двуредов LCD екран;
  • автоматична компенсация на температурата (АТС);
  • Лесна настройка и калибровка;
  • Не изисква консумативи;
  • Захранване с батерия и индикатор за капацитета на батерията;
  • Автоматично изключване след 3 минути за неупотреба.

 

Цената включва 1 бр. цифров рефрактометър MА882, 9V батерия, декларация за съответствие и ръководство за работа.

 

Спецификации

 

Обхват

0 … 50% Brix

0 … 80°C / 32 … 175°F 

Резолюция

0.1% Brix

0.1°C / 0.1°F

Точност

±0.2% Brix

±0.3°C / ±0.5°F

Източник на светлина

Жълт LED

Време за измерване

Приблизително 1,5 сек.

Минимално количество проба

100 µL

Температурна компенсация

Автоматично от 10 до 40°C / от 50 до 104°F

Материал

ABS

Защита

IP 65

Захранване

1 x 9V AA (включена)

Живот на батерията

5000 отчитания

Автоматично изключване

след 3 минути бездействие

Размери

192 x 102 x 67 mm

Тегло

420 g