TEST-T, Тестер за твърдост на водата, ºD

25,00 лв.
  • Марка: UST-M Sp
  • Кат. номер: TEST-T
+ -
Купи
Моля, изберете:

Тестер за изпитване на твърдост на водата, който позволява лесно и бързо определяне на общата твърдост на водата в немски градуси (ºD). Доставя се заедно с 15 ml реагент, който е достатъчен, за да се направят тестове за приблизително 500 немски градуса. При средна твърдост на водата от 5ºD с една опаковка ще могат да се извършат около 100 теста. Доставя се заедно с 1 бр. мензура, 1 бр. капкомер с реагент и инструкция за работа на български език.

 

Описание

 

Този ръчен тестер осигурява лесен и бърз начин за определяне на общата твърдост на водата, както на терен, така и в лаборатория.

 

Всяка опаковка съдържа една 15 ml бутилка-капкомер с реагент и една мерителна чашка със завинтващ се капак.

 

Изпитването е лесно и бързо: поставяте 5 ml от изпитваната проба в мерителната чашка и започвате бавно да добавяте капка по капка от реагента. Титруването спира при промяна на цвета от червено в зелено. Отчитате резултата в немски градуси – 1 капка е равна на 1,0 ºD.

 

Немските градуси лесно могат да бъдат превърнати в други мерни единици, като се използва приложената към тестера таблица, например:

 

1od (немски градус) = 1,25oe (английски градуси) = 1,78of (френски градуси) = 17,80 ppm CaCO3

 

Тестерът е достатъчен за около 50 измервания

 

Тестерът намира приложение за редовна проверка на общата твърдост на водата, както в промишлени условия, така и лабораторни.

 

КАК СЕ ИЗМЕРВА ТВЪРДОСТ НА ВОДАТА?

 

Мерителната чашка (включена в комплекта) се изплаква с чиста водаНаливат се в нея 5 мл от водата, която ще се тества. След това започва бавно добавяне и отброяване на копките от реагента до смяна на цвета от червен на зелен.  1 капка е равна на един немски градук (ºD). Ако водата стане зелена след добавяне на 5 капки това означава, че твърдостта на водата е 5 немски градуса.

 

Доставя се заедно с 1 бр. спринцовка, 1 бр. мензура, 1 бр. капкомер с реагент и инструкция за работа на български език.