AC-112-200NF, Дебеломер за тънки покрития върху NF основа

950,00 лв.
  • Марка: Amittari
  • Кат. номер: AC-112-200NF
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим уред с външна сонда за измерване на дебелина на тънки диелектрични покрития от лак, боя, фолио, пластмаса, антикорозионни покрития и др., нанесени върху не-феромагнитна (NF) основа (алуминий, мед, др.). Обхват от 0 до 200 µm. Възможно е и измерване на електро-проводими не феромагнитни покрития (калай, цинк и др.) покрития върху изделия, изработени от електропроводими неферомагнитни материали. Доставя се в куфарче, заедно с калибрационни пластини, железен стандартен нулиращ субстрат, батерии и ръководство за работа.

 

Описание:

 

Този дебеломер е предназначен да измерва диелектрични покрития (боя, полимери, изолации, прахово) върху не-феромагнитна (NF) основа. Измерването се извършва с помощта на външна измервателна сонда по вихро-токовия метод. Методът на вихровите токове се явява сравнително универсален и се счита за подходящ при различни комбинации от материали. Това се дължи на факта, че електропроводимостта на покритието и на основат или магнитната проницаемост в случая с феромагнитните материали се различават достатъчно. Една от възможните комбинации е диелектрично покритие нанесено върху електропроводима неферомагнитна основа като алуминий, мед, цинк и т. н. Друга възможна комбинация е електропроводим неферомагнитен слой нанесен върху неелектропроводима основа. В този случай дълбочината на проникване на вихровите токове е необходимо да бъде по-голяма в сравнение с измерваното електропроводимо покритие. Сред възможните комбинации е и електропроводимо неферомагнитно покритие върху електропроводима основа. Тук основно условие е дълбочината на проникване на вихровите токове да бъде по-голяма от дебелината на покритието, а разликата в електропроводимостта на материала на покритието и основния материал да бъде достатъчно голяма.

 

Уредът най-общо казано позволява измерване на дебелината на диелектрични покрития (боя, аноден оксид, прах и др.) и електро-проводими не феромагнитни покрития (калай, цинк и др.) покрития върху изделия, изработени от електропроводими неферомагнитни материали,

 

Уредът може да се използва, както за полеви, така и за лабораторни измервания в промишлеността и изследването. Измерваното изделие трябва да има минималната площ от 2 mm. Измервателната сонда позволява измерване също така на закръглени повърхности с минимална изпъкналост от 2 mm и минимална вдлъбнатост от 4 mm.

 

Доставя се в куфарче, заедно с калибрационни пластини, железен субстрат, батерии и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Обхват на измерване

0 … 200 µm / 0~8mil

Резолюция

0.1 µm / 0.1mil

Точност

1~3%n или 2.5 µm

Минималната площ за измерване

2 mm

Минимални закръгления

изпъкналост 2 mm / вдлъбнатост 4 mm

Захранване

4 x 1.5vAAA Um-4 батерии

Работни условия

0~50°C / <95% RH

Размери

140 x 70 x 30 mm

Тегло

130 g без батериите

Гаранция

12 месеца