VI-D4, Влагомер за замазки

430,00 лв.
 • Марка: Caisson Elektronik
 • Кат. номер: VI-D4
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим уред за измерване на влага в различни материали, като Бетон (0-6%H2O), Циментова замазка (0-6%H2O), Анхидритна замазка (0-3,5% H2O) и Относителна скала (0-100%). Измерването става посредством позлатени пружинни електроди в дълбочина от няколко сантиметра. Измервателният уред разполага и с 2 конектора: 3,5 mm жак за включване на различни външни сонди за измервания в дърво или други строителни материали; Mini-USB с възможност за свързване на сензори за влажност и температура. Доставя се в куфарче, заедно с батериите и ръководство за работа

 

Описание

 

Този преносим уред разполага с различни скали за измерване на влага в различни материали. Позлатените пружинни електроди измерват електрическото съпротивление. Двете сензорни плочи измерват влагата в материалите до дълбочина от няколко сантиметра, като използват диелектрични свойства. Комбинираният резултат от измерването се показва на дисплея. Висококачественият трансфлективен графичен дисплей гарантира перфектна четимост на стойностите при всякакви условия на осветеност, дори и при ярка дневна светлина.

 

Измервателни скали / калибровки:

 1. Бетон 0-6% H2O
  Тази скала може да се използва само за бетонни повърхности. Той показва връзката между теглото на чистата вода, съдържаща се в изпитвания материал, и неговото сухо тегло. Диапазонът на скалата варира между 0 и 6%, тъй като 6% е около максималното физически възможно съдържание на вода в бетона. Получените резултати не трябва да се бъркат с отделяне на влага или други методи за измерване на влажността.
 2. Циментова замазка (0-6%H2O)
  Тази скала се използва за измерване на съдържанието на влага в циментовата замазка. Съдържанието на вода се изразява като процент от теглото.
 3. Циментова замазка (0-4% CM)
  Тази скала се използва за измерване на съдържанието на влага в циментовата замазка. Показаната стойност е приблизителна стойност, която може да се определи и с помощта на карбидния метод (CM).
 4. Анхидритна замазка (0-3,5% H2O)
  Тази скала е предназначена за измерване на влага в анхидритни подове. Показаната стойност е приблизителна стойност на стойност, която обикновено се показва с помощта на CM-измервателно устройство.
 5. Анхидритна замазка (0-1,9% CM)
  Тази скала се използва за измерване на съдържанието на влага в замазката. Показаната стойност е приблизителна стойност, която може да се определи и с помощта на карбидния метод (CM).
 6. Кесон 0.3-15.3 мащаб (0.3-15.3m)
  Caisson скалата работи по подобен начин като относителната скала с диапазона от 0,3 до 15,3m.
 7. Относителна скала 0-100%
  Относителната скала може да се използва при сравнение на нивата на влажност на различни материали. Получените резултати не трябва да се тълкуват като процентно съдържание на вода в тестваните повърхности. Няма линейна зависимост между резултатите и относителната влажност. Скалата трябва да се използва само като техника за сравнение върху повърхности, където директният контакт с чист бетон е невъзможен поради някакъв слой/покритие.

 

Режими на измерване

Влагомерът позволява два режима на измерване:

 • Нормален режим - При тази настройка измерената стойност се опреснява непрекъснато.
 • Режим Макс/Задържане - Ако измерената зона не е леснодостъпна и е невъзможно да се отчете стойността по време на измерване, Max. Може да се използва режим на задържане. След избор на този режим измерената стойност не се опреснява непрекъснато - уредът ще покаже само най-високата стойност, получена от множество измервания.

 

Окомплектовка

Доставя се в куфарче, заедно с батериите и ръководство за работа

 

Спецификации

 

Метод на измерване

чрез 8 позлатени контактни точки и 2 сензора

Измервателни скали

1 - бетон (0-6%H2O)

2 - циментова замазка (0-6%H2O)

3 - циментова замазка (0-4% CM)

4 - анхидритна замазка (0-3,5% H2O)

5 - анхидритна замазка (0 -1,9% CM )

6 – Кесонова скала 0,3-15,3 (0,3-15,3 m)

7 – Относителна скала (0-100% RH)

Толеранс

±0,5%

Дисплей

графично монохромен 128x64 пиксела,

размери: 61x33mm с осветление

Работен температурен

от 5°C до 40°C

Захранване

2xAA батерии

Размери (Д x Ш x В)

147 mm x 89 mm x 24 mm

Тегло

215гр

Гаранция

12 месеца