GDX-WTVA, Go Direct® Система за параметри на околната среда

390,00 лв.
 • Марка: Vernier
 • Кат. номер: GDX-WTVA
+ -
Купи
Моля, изберете:

Безжична и жична система за наблюдение на голямо разнообразие от факторите на околната среда, като скоростта на вятъра, посока на вятъра, температура, влажността, „студения вятър“, температура на точката на оросяване, барометричното налягане и други. Цената включва един Go Direct Weather Сензор за скорост на вятъра, един Go Direct® Weather Vane за посока на вятъра, микро USB кабел, батерия и ръководство за работа.

 

Описание

 

Тази Go Direct Weather Система включва в себе си един Go Direct Weather Сензор за скорост на вятъра и един Go Direct® Weather Vane за посока на вятъра.

 

Цялата система е предназначена да измерва скорост на вятъра, посока на вятъра, околната температура, влажност, точка на оросяване, барометрично налягане и др.

 

Системата  се доставя с акумулаторна батерия, която има дълъг живот и осигурява винаги готовност за работа при безжично използване на сензора. Нивото на заряда на батерията може да се наблюдава директно от безплатното приложение Vernier Graphical Analysis™, както и Graphical Analysis Pro и LabQuest® 3. Ако батерията се изтощи, просто свържете сензора към кабела за зареждане и продължете да събирате данни без прекъсвания или неудобства за вас или вашите ученици.

 

Всички сензори от серията Go Direct се свързват директно (жично или безжично) с вашето мобилно устройство, Chromebook™ или компютър, като използват безплатното приложение Vernier Graphical Analysis™ - не са необходими допълнителни покупки на оборудване или софтуер. Жичното свързване използва USB кабел, а безжичното Bluetooth®, което ви позволява да изберете най-доброто решение за вашата класна стая или лаборатория.

 

Go Direct Weather има следните канали за измерване:

 • Скоростта на вятъра - този канал измерва скоростта на вятъра. Сензорът използва анемометър с работно колело с оста на въртене, успоредна на посоката на вятъра. Показанията са положителни, независимо от посоката на движение на работното колело.
 • Посока на вятъра - този канал отчита посоката на вятъра. Препоръчва се монтиране на статив. Този сензор ще се завърти така, че вятърът ще премине от задната страна на сензора към предната. Посоката, от която идва вятърът, ще се отчита на стъпки от 10°, като 360° представлява север и 90° представлява изток.
 • Сензорът да показва истински север на вашето местоположение
 • Вятър студ – този показател се изчислява, като отчита как вятърът и температурата влияят върху скоростта на топлинните загуби от откритата кожа. Отчитането се изчислява въз основа на уравнение от Националната метеорологична служба.
 • Температура – този канал измерва околната температура.
 • Топлинен индекс - индексът на топлина отчита ефекта на температурата и влажността върху това как човешкото тяло възприема температурата, известна също като привидна температура.
 • Точка на оросяване - точката на оросяване е температурата, до която даден въздух трябва да се охлади при постоянно барометрично налягане, за да се кондензират водните пари, които се съдържат във въздуха.
 • Относителна влажност - този канал измерва относителната влажност на въздуха - съотношение между действителното количество водна пара във въздуха и потенциалния напълно наситен въздух. Зависи от температурата и налягането.
 • Абсолютна влажност - абсолютната влажност е масата на водната пара в определен обем сух въздух, която се изчислява от действителната температура действителната относителна влажност.
 • Станционно налягане - този канал отчита налягането в станцията в текущото местоположение – това е наляганете във всяка точка без никаква настройка - натискът, упражняван от атмосферата поради гравитацията на това място.
 • Барометрично налягане - този канал отчита барометрично налягане - налягането в станцията, коригирано спрямо средното морско ниво.
 • Надморска височина - този канал изчислява надморска височина въз основа на налягането във вашето местоположение в метри.

 

Окомплектовка: Цената включва един Go Direct Weather Сензор за скорост на вятъра, един Go Direct® Weather Vane за посока на вятъра, микро USB кабел, батерия и ръководство за работа.

 

 

Спецификация

 

Обхват на измерване

Скорост на вятъра: 0 … 30 m/s

Посока на вятъра: 0 … 360о

Температура: –40 … 120°C

Влажност: 0 … 100%

Абсолютно налягане: 260 … 1260 mbar

Точност

Температура: ± 0,2° C

Влажност: ± 2%

Абсолютно налягане: ± 0,2 mbar

Максимална честота на вземане на проби

2 проби/s

Максимален обхват на безжична връзка

30 м (без препятствия)

Жична връзка

USB 2.0

Безжична връзка

Bluetooth 4.2

Захранване

Батерия 650 mAh Li-Poly