Mi490, Фотометър за перокисно число в течни масла

1 150,00 лв.
  • Марка: Milwaukee
  • Кат. номер: Mi490
+ -
Купи
Моля, изберете:

Фотометър за определяне на перокисно число в течни масла. Обхват на измерване от 0 до 25,0 meq O2/kg. Използва адаптиран метод, съгласно изискванията на Регламент (ЕИО) № 2568/97. Доставя се заедно с комплект реагенти за 20 анализа, 4 x 1 mL спринцовки, тънка мека кърпичка за избърсване на епруветки, 4 x 1.5V батерии и ръководство за работа.

 

Описание

 

Този преносим фотометър е предназначен за бързо определяне на перокисното число на растителни масла направо в условията на производството. Инструментът извършва директни измервания с обхват от 0,0 до 25,0 meq O2/kg (милиеквиваленти активен кислород на килограм).

 

Както е известно при окислението на мазнините се образуват перокиси (пероксиди), хидроперокиси (хидропероксиди), алдехиди, кетони и др. Всичко това води да влошаване на органолептичните качества на хранителните масла и мазнини. Процесите на окисление се катализират от светлина, топлина и наличието на метали.

 

Перокисното число е показател за наличието на перокисиди, получени вследствие на наличие на първични окислителни процеси в маслата. Количеството на перокиси индиректно служи за определяне степента на гранясване (развала) на маслата вследствие тяхното окисление.

 

Определянето на перокисното число е един от най-широко използваните тестове за степента на гранясването в началните етапи на липидното окисление. Високите стойности на перокисното число са категоричен знак за гранясали масла.

 

Гранични стойности на перокисите в маслата и мазнините са както следва:

  • < 10     meq O2/kg        Отлично качество
  • 10 - 15 meq O2/kg        Добра качество
  • > 20     meq O2/kg        Гранясал продукт

 

Измерването на перокисното число с Mi490 е много лесно и бързо: приготвяте пробата от течно масло, добавяте реагентите, поставяте епруветката в уреда и получаване резултата.

 

Цената включва: фотометър Mi490, комплект реагенти за 20 анализа, 4 бр. по1 mL спринцовки, кърпичка за избърсване на епруветките, 4 бр. 1.5V AA батерии и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Обхват

0,0 ... 25,0 meq O2/Kg

Резолюция

0,5 meq O2 /Kg

Точност

±0.5 meq O2 /Kg

Метод

Адаптиран към CE № 2568/97

Работни условия

0 ~ 50°C; макс. RH 95%

Захранване

4 x 1.5V AA батерии

Автоматично изключване

след 15 минути

Размери

225 x 85 x 80 mm

Тегло

0.5 kg