GDX-SND, Сензор за звук

265,00 лв.
  • Марка: Vernier
  • Кат. номер: GDX-SND
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сензор за лесно улавяне и оценяване на звукови вълни, включително шум. Обхват на измерване от 55 до 110 dB. Безжично Bluetooth® или жично USB свързване към интерфейсно устройство. Безжично събиране на звуковите данни. Възможност да измерете амплитудата на вълната и нивото на интензивността на звука. Захранване с акумулаторна батерия, която осигурява непрекъсната работа, когато използвате сензора безжично. Доставя се заедно с микро USB кабел, батерия и ръководство за работа.

 

Описание

 

Този безжичен сензор е предназначен да измерва и анализира данни за звук и шум. Go Direct® Sound предоставя на учениците лесен начин за улавяне и оценяване на вълните. С него вие ще можете да измерете амплитудата на вълната и нивото на интензивността на звука, за да проучите скалата на децибелите или да откриете и анализирате звуците в тяхната естествена среда.

 

Сензорът се захранва с акумулаторна батерия, която предлага и осигурява непрекъсната работа в продължение на 10 часа непрекъсната безжична работа. Състоянието на батерията може да бъде следено директно от безплатен софтуер Графичен анализ 4 или приложението за LabQuest 2. Когато батерията се изтощи, просто свържете сензора към кабела за зареждане и продължете да събирате данните.

 

Комуникацията на сензора с различните интерфейсни устройства може да бъде кабелно през USB или безжично чрез Bluetooth®, което ви позволява да изберете най-доброто решение за вашата класна стая или лаборатория. При безжичната връзка сензорът се свързва директно с вашето мобилно устройство, компютър Chromebook™, настолен компютър или лаптоп като се използва Bluetooth® и безплатното приложение Графичен анализ 4. При кабелното свързване вашето устройство трябва да има USB вход и инсталирано съответното безплатно приложение Графичен анализ 4. И в двата случая при кабелната или безжична връзка не се изискват допълнителни покупки на оборудване или софтуер.

 

Основни приложения

Go Direct Sound сензорът е компактен уред, състоящ се от микрофон, радио предавател и източник на захранване - всичко в една кутия. Чрез използване на джобен компютър, мобилен телефон, iPad, лаптоп или Chromebook, работещи с безплатното приложение Графичен анализ 4, вие ще се снабдите с феноменален брой различни дейности за измерване и анализ на звука/шума:

  • Демонстрирайте как се променя вълновата структура, когато се променят честотата и амплитудата.
  • Сравнете сигналите от различни музикални инструменти.
  • Измерете скоростта на звука, като използвате отразени звукови вълни в тръба.
  • Определете периода и след това честотата на звука, като измерите времето между пиковете на формата на вълната.
  • Измерва се нивото на звука в децибели.
  • Проучете звукоизолацията и акустиката на помещенията.
  • Проучете логаритмичната природа на децибелната скала.

 

Доставя се заедно с микро USB кабел батерия и ръководство за работа.

 

Спецификация

 

Обхват на измерване

55–110 dB

Точност

± 3 dB

Резолюция

0.1 dB

Честотно натоварване

А- или С-претеглено

Честотен диапазон

30–10 000 Hz

Ниво на честота на микрофона

От 100 Hz до 15 kHz

Типична максимална честота

10000 Hz

Комуникация

Безжична връзка: Bluetooth v4.2

Кабелен: USB 2.0

Безжичен обхват

Макс. 30 m

Захранване

Акумулаторна батерия 300 mAh Li-Poly

Капацитет на батерията

10 часа непрекъсната работа