Цифров pH метър за почва, BioLogic

65,00 лв.
  • Кат. номер: BioLogic
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим цифров рН-метър за определяне киселинността на почвата. Обхват на измерване от 3,5 (кисела почва) до 9,0 (алкална почва). Научно доказан и лесен за използване.

 

Описание:

 

рН на почвата е от решаващо значение за развитието на културите и общия добив. Въпреки че терминът "рН" може да изглежда научно сложно, той не се нуждае от много разяснения. Просто казано, различни почви имат различни нива на киселинност и това трябва да се знае и вземе под внимание, преди засаждане на вашата нова култура.

 

Как можем да разберем каква е киселинността на почвата?

 

Този рН-метър е идеалният отговор на горния въпрос. Той е лесна за употреба. Включвате уреда и поставяте неговата пробивна сонда-електрод в една влажна точка на почвата. Ако почвата е суха, предварително я навлажнявате с дестилирана вода. След това поставяте цифровия рН метър и отчитате резултата. След като сте поставили устройството в почвата, рН-метърът ще започне отчитането от рН 7 (неутрална почва) и бавно ще отиде към действителното ниво на рН на почвата. Не забравяйте да оставите уреда в земята една и две минути, за да получите точен резултат. Също така не забравяйте да почистите сондата след всяка употреба, за да се предотврати грешно измерване, когато го премести в нова точка (област).

 

Уредът много бързо ще определи дали трябва да добавите вар за повишаване на рН на почвата или да прибавите алуминиев сулфат и сяра, за да увеличите нейната киселинност (намалите рН под 7).

 

За повече информация можете да изгледате приложеното видео.

 

Производител: Bio Logic