P 5220, Дебеломер за покрития (Fe/NFe)

390,00 лв.
  • Марка: PeakTech
  • Кат. номер: P5220
+ -
Купи
Моля, изберете:

Компактно измервателно устройство за безразрушително измерване на дебелината на покрития като боя или пластмаса върху черни метали (Fe) или върху цветни метали (Non-Fe). Обхват на измерване от 0 до 1300 μm. Особено подходящ за бояджийски работилници и галванопластики, за химическата, автомобилната, корабостроителната и самолетната промишленост и за тежкото машиностроене. Доставя се заедно с алуминиев субстрат, стандартно фолио, USB кабел, батерии, заводски сертификат за калибриране и ръководство за експлоатация.

 

Описание

 

Този уред за измерване на дебелината на покритието се използва за безразрушително измерване на покрития като боя или пластмаса върху метални повърхности. Р5220 работи на принципа на вихровия ток и е подходящ за черни метали (Fe) като покрития върху листова стомана и цветни метали (Non-Fe), като например покрития върху алуминий или мед.

 

Този измервателен уред работи с висока точност и има немски и английски потребителски интерфейс с меню за управление на лесен за четене LCD дисплей с подсветка.

 

В допълнение към многото измервателни функции, като минимална и максимална стойност, средна, висока и ниска аларма и много други, този модел предлага и вътрешна памет за данни, в която могат да се записват четири групи измервания. Запазените измерени стойности могат да бъдат прехвърлени чрез USB кабел към компютър, а с приложения софтуер е възможно данните да бъдат запазени като текстов файл или Excel таблица.

 

За повишена точност на измерване, Р5220 предлага лесна за използване функция за калибриране и нулиране. В резултат на това това измервателно устройство е особено подходящо за тестване на дебелини на бои в автомобилния сектор, за компании за боядисване, поцинковане, анодиране или други промишлени процеси на метално покритие.

 

Уредът за измерване на дебелината на покритието работи или на принципа на магнитната индукция, или на принципа на вихровия ток, в зависимост от вида на използваната сонда. Този манометър има вътрешна F сонда и N сонда.

F сондата работи на принципа на магнитната индукция и трябва да се използва за немагнитни покрития като алуминий, хром, мед, цинк, боя и лак, емайл, гума и др. върху желязна или стоманена основа; Подходящ е и за легирана и закалена магнитна стомана (обаче не е подходящ за аустенична стомана).

N Сондата работи на принципа на вихровия ток и трябва да се използва за изолационни покрития, напр. боя, анодиране, керамика и др., върху всички цветни метали като алуминий, мед, цинк, леене под налягане, месинг и др., както и върху аустенитни неръждаеми стомани.

 

Основни характеристики и предимства

  • Матричен LCD дисплей с графична навигация в менюто
  • Автоматично завъртане на екрана
  • Подходящ за Fe и не-Fe метали
  • Мин., макс., средна функция
  • Ниска/висока аларма (с червена подсветка)
  • Функция за нулиране и калибриране
  • Вътрешна памет за 80 отчитания на измервателна група
  • Автоматично изключване

 

Окомплектовка

1x уред за измерване на дебелината на покритието

1x алуминиев субстрат

1x Стандартно фолио

1x USB кабел

2x 1,5 V AAA батерии

1x ръководство за експлоатация

 

Спецификации

 

 

Измерване Fe основа

Измерване NFe основа

Принцип на измерване

Магнитна индукция

Вихрово-токово

Мерни единици

μm, mm, mils

Обхват на измерване

0 … 1300 μm (0 … 51,2 mils)

Точност

±(3,0% + 2 μm) / ± (3,0% + 0,078 mils

Резолюция

1 μm (0 … 999 μm) / 0,01 mils (0 … 39,39 mils)

0,01 mm (1000 … 1300 μm) / 0,1 mils (39,4 … 51,2 mils)

Минимален радиус на кривина (изпъкнал)

1,5 мм

Минимален радиус на кривина (вдлъбнат)

25 мм

Минимална площ за измерване

диаметър 6мм

Минимална дебелина на основата

0,5 мм (0,02“)

0,3 mm (0,012“)

Скорост на измерване

2x / секунда

Интерфейс

Изтегляне на данни чрез USB

Захранване

2x 1,5V AAA батерии

Работни условия

0 … +40°C (32 … 104°F)

20 … 80% относителна влажност

Условия за съхраниние

-10 … +70°C (14 …158°F)

20 … 80% RH

Размери

110 x 53 x 24 мм

Тегло

115 гр

Гаранция

12 месеца