ZLT811-EX, Газ анализатор (LEL, 0~100%)

295,00 лв.
  • Марка: HiYi Technology
  • Кат. номер: ZLT811-EX
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим газ анализатор на запалими газове (Ex / LEL / CH4) във въздуха. Обхват на измерване от 0 до 100% LEL. Ниска аларма при 20 % LEL и висока аларма при 50 % LEL. Осигурявайки защита срещу запалими и токсични концентрации чрез непрекъснато наблюдение и показване на концентрациите на газа. LEL (Lower Explosive Limit или долна граница на взривоопасност), е онази концентрация на запалим газ във въздуха, над която газът може да се запали и да експлодира. Доставя се заедно със зарядно устройство, USB кабел, защитен капак и ръководство за работа.

 

Описание

 

Както е известно LEL (Lower Explosive Limit, долна граница на експлозивност) се дефинира като най-ниската концентрация (в проценти) на газ или пара във въздуха, която е в състояние да предизвика огън в присъствието на източник на запалване (дъга, пламък, топлина). В системите за откриване на газ количеството на наличния газ се определя като процент (%) от LEL. Долната граница на експлозия с нулев процент (0% LEL) означава горима атмосфера без газ. Сто процента по-ниска граница на експлозия (100% LEL) означава атмосфера, в която газът е на долната си граница на запалимост. Връзката между процент LEL и обемни проценти се различава от газ до газ. Например, концентрации от 0-5% метан във въздуха са твърде ниски, за да се възпламени или изгори. Концентрациите на метан между 5% и 17% ще поддържат запалването и се считат за силно запалими. При нива над 17% атмосферата е твърде богата, за да може метанът да се възпламени.

 

Важно е също да се знае, че за да се възпламени и запали даден газ, пожарът изисква три елемента: топлина, гориво и окислител (обикновено кислород). Пожарът може да бъде предотвратен или потушен чрез премахване на някой от тези елементи. Тъй като въздухът се състои главно от 20,9% кислород, а останалото е азот, ако извадите кислорода от уравнението, метанът вече не е запалим при никаква концентрация.

 

Преносимият ZLT811-EX газ-анализатор е устройство за безопасност, което може непрекъснато да открива концентрацията на изтичащ газ. Той притежава усъвършенствана технология с интегрални схеми, вграден компютърен контрол, висококачествени газови сензори с отлична чувствителност и повторяемост. Газ-анализаторът използва LCD матричен дисплей, за да поддържа китайско-английски интерфейс, така че потребителите да могат бързо да разберат продукта и да го използват и поддържат лесно.

 

Детекторът се използва широко в нефто-добивната промишленост, химическа промишленост, опазване на околната среда, металургията, рафинериите, газовите хранилища, медицината, селското стопанство, противопожарната защита, археологията и други индустрии и на места, които се нуждаят от мониторинг на безопасността за токсичност, вредност и предотвратяване на експлозия. Детекторът може ефективно да прогнозира концентрацията на опасни газове и аларма, така че да гарантира безопасността на работниците и производственото оборудване.

 

Когато се установи, че концентрацията на EX-газ е по-висока от ниската стойност на алармата, зададена от системата, детекторът ще излъчи гласова аларма и ще продължи да издава звукова, светлинна и вибрационна аларма едновременно. Когато измерената стойност падне под долното алармено ниво, състоянията на алармата за звук, светлина и вибрации изчезват.

 

След като детекторът задейства алармата и след като концентрацията на „алармения“ газ се възстановява до нормалния праг, детекторът ще запази текущата информация за алармата във вътрешното си хранилище. Потребителят може да разгледа записаните алармени състояния като използва менюто за аларми.

 

Доставя се заедно със зарядно устройство, USB кабел, защитен капак и ръководство за работа.

 

Спецификации

 

Тип на газа

Обхват

Ниска аларма

Висока аларма

Резолюция

EX

0 … 100 % LEL

20 % LEL

50 % LEL

1 % LEL

Прецизност

≤ ±5% от цялата скала

Време за реакция

Т <30s

Екран

LCD, реално отчитане и състояние

Аларми

Звук – светлинна – вибрации

Работни условия

От -20оС до 50оС / <95% RH без конденз

EX Защита

ExibIIBT3Gb

Батерия

Време за зареждане: 4-6 часа

Време за работа: над 10 часа

Живот на сензорите

2 години

Защита

IP 65

Размери

140 х 73 х 32 mm

Тегло

300 g

Гаранция

12 месеца