BR16, Уред за микровълнова радиация/излъчване

155,00 лв.
 • Марка: TROTEC
 • Кат. номер: 3.510.205.071
+ -
Купи
Моля, изберете:

Преносим уред за измерване на вредно микровълново лъчение на фурни, електросмог от мачти на радиопредаватели, WLAN рутери и други електрически устройства. Обхват на измерване от 0 до 9,99 mW/cm² (честота 2,45 GHz). Доставя се в ащитна чанта с цип и примка за колан, заедно с 9 V батерия и ръководство за работа.

 

Цена: 155,00 лв. без ДДС

 

Описание

 

Както е известно дори в личните автомобили може да бъде открит електрически смог от бордова електроника, отоплението на седалките и други допълнителни електрически екстри. Освен това тъй като металната каросерия предотвратява разсейването навън, източниците на радиация се отразяват вътре в превозното средство, което води до повишено излагане на радиация.

 

От друга страна микровълновата радиация е без мирис и е невидима, но – в зависимост от интензитета – не е безвредна в дългосрочен план. Високочестотните полета, известни като електросмог, могат да се разпространяват на вълни от източника на радиация, да пречат на функционирането на други електрически устройства и също така да въздействат върху човешкото тяло. Електромагнитното излъчване прониква през тънките стени, конвенционалните прозорци, както и керемидите и тялото реагира на тези полета като антена.

 

С помощта на устройството за измерване на радиация BR16 вие ще можете да откриете микровълнови емисии от всички високочестотни устройства, работещи в 2,45 GHz ISM обхват. Този уред е идеален напр. в домакинството или офиса. Преносимият BR16 ще ви предупреждава за опасни източници на радиация винаги, когато измерената стойност е над максималната гранична стойност на ICNIRP от 5 mW/cm². BR16 автоматично предупреждава потребителя чрез комбинация от звуков сигнал и червен светодиод, мигащ под дисплея. Това прави откриването на източници на прекомерна радиация също толкова лесно, колкото и намирането на източници на смущения, причиняващи технически проблеми у дома или на работното място.

 

При определяне на гранични стойности във високочестотния диапазон повечето страни по света се ръководят от препоръките на Международната комисия за защита от нейонизиращи лъчения (ICNIRP). Настоящите препоръки за гранични стойности на ICNIRP варират в зависимост от случая на приложение от 0,2 до 5 mW/cm². Допустимата пределна стойност на емисиите, напр. за микровълнови фурни в съответствие с DIN EN 60335-2-90 е 5 mW/cm², текущата гранична стойност за UMTS честоти във FRG съгласно немската федерална наредба за контрол на емисиите 26 (BlmSchV) обаче възлиза на прибл. 1 mW/cm². Стойности, надвишаващи гранична стойност от 5 mW/cm², единодушно се оценяват като вредни за здравето.

 

Основни характеристики и предимства

 • Бързо и лесно измерване на радиацията - Уредът за измерване на микровълнова радиация BR16 е оборудван с всичко необходимо за откриване на превишени пределни стойности на излъчване на радиация, източници на смущения или неблагоприятно разположение на устройства с микровълнова технология в диапазона на измерване от 0 до 9,99 mW/cm² (честота: 2,45 GHz). Устройството се управлява по удобен за потребителя начин, като се използват само три операционни клавиша.
 • Цифров дисплей с подсветка - Измерената стойност и избраната мерна единица се показват на големия и лесно четлив LCD монохромен дисплей. Опционалното фоново осветление при поискване позволява ясен изглед на измерените стойности, показани с големи цифри, дори при лоши условия на осветление.
 • Максимална стойност и функция за задържане - С функцията за максимална стойност, която може да се активира при необходимост, вместо текущата измерена стойност се показва най-голямата измерена до момента стойност на радиация. По този начин увеличаващите се радиационни емисии могат да бъдат открити на ранен етап по време на серия от измервания.
 • Автоматично калибриране - За да се определят винаги правилните резултати от измерването, уредът за измерване на радиация BR16 има функция за автоматично калибриране. Започва с натискане на бутон и BR16 ще бъде готов за употреба след 3 секунди.
 • Аларма за гранична стойност - Ако граничната стойност на микровълновото излъчване от 5 mW/cm² е надвишена, вдлъбнатият червен светодиод мига и се издава звуков сигнал.
 • Работа с батерии - Уредът се захранва от 9 V батерия, включена в обема на доставката.
 • Добре защитени и винаги под ръка - Включената в комплекта чанта за колан е удобна и предлага оптимална защита.
 • 1/4'' резба за използване на статив - BR16 може да се монтира на допълнителен статив благодарение на резбата си 1/4" на гърба. Така устройството за измерване на микровълнова радиация може да бъде настроено точно до точката, например за извършване на дългосрочни измервания, без да се налага да държите устройство постоянно в ръката.
 • Автоматично изключване - Когато не се използва, ръчният измервателен уред удобно се изключва след прибл. 15 минути за пестене на енергия.

 

Обхват на доставка:

1 х Уред за измерване на микровълнова радиация BR16

1 x 9 V батерия

1 x Защитна чанта с цип и примка за колан

 

 

Спецификации

 

Код на продукта

3.510.205.071

Обхват на измерване

Микровълнова радиация 0 – 9,99 mW/cm²

Точност

Микровълнова радиация ±1 dB

Резолюция

Микровълнова радиация [mW/cm²] 0,01

Гранична стойност на алармата

5,0 mW/cm²

Честотен диапазон

2,45 GHz

Дисплей

LCD /  Монохромен

Материал на корпуса

Пластмаси

Захранване

Батерия тип 9V батерия

Работни условия

0 ~ 50оС / 10% ~ 80% RH

Функции

Показване на максимална стойност

Функция за задържане на измерена стойност

Автоматично изключване

Дисплей с подсветка

Функция за акустична аларма

Функция за визуална аларма

Размери

160 х 42 х 60 mm

Тегло

(без опаковката) [kg] 0,15